Friday, March 31, 2017







His character and conduct are beyond perfection
Sollualannabiy~







Tuesday, March 28, 2017

..:: Spring day ::..




Weekend haritu aku balik Peghelih sebab homesick
And aku pi kenduri ex bestfriend aku
Haha
Nama ja ex tapi still berkawan sampai la ni
We still unite under hostel's gang tho

So officially semua exes aku dah berjaya melangkah ke alam dewasa
And I'm happy for them

If orang tanya tak rindu ka the old times?
Aku just nak jawab

"AlhamduLillah, we are aging gracefully. For everything happened.. yeahh it's kinda hard at the beginning but thanks to Allah, time heals everything. Experience is the best teacher, indeed."


May Allah bless them always, no matter what~





We never know till when a person will remain by our side
So for the time being, I will treasure every moments with everyone
who come and never leave
insyaAllah

:)



I miss you

When I say that, I miss you more
I’m looking at your photo
But I still miss you
Time is so cruel
I hate us
Now it’s hard to even see each other’s faces

It’s only winter here

Even in August, winter is here
My heart makes time run
Like a Snowpiercer left alone
I wanna hold your hand
And go to the other side of the earth
To end this winter
How much longing has to fall like snow
For the spring days to come?
Friend

Like a small piece

Of dust
That floats in the air
If the flying snow is me
I could
Reach you faster

Snowflakes are falling

Getting farther away
I miss you (I miss you)
I miss you (I miss you)
How much more do I have to wait?
How many more nights do I have to stay up?
Until I can see you? (until I can see you?)
Until I can meet you? (until I can meet you?)

Past the end of this cold winter

Until the spring comes again
Until the flowers bloom again
Stay there a little longer
Stay there

Did you change?

(Did you change?)
Or did I change?
(Did I change?)
I hate even this moment that is passing
I guess we changed
I guess that’s how everything is

Yeah I hate you

Although you left
There hasn’t been a day that I have forgotten you
Honestly, I miss you
But now I’ll erase you
Because that will hurt less than resenting you

I’m blowing out the cold you

Like smoke, like white smoke
I say that I’m gonna erase you
But actually, I still can’t let you go

Snowflakes are falling

Getting farther away
I miss you (I miss you)
I miss you (I miss you)
How much more do I have to wait?
How many more nights do I have to stay up?
Until I can see you? (until I can see you?)
Until I can meet you? (until I can meet you?)

You know it all

You’re my best friend
The morning will come again
Because no darkness,
No season
Can last forever

Cherry blossoms are blooming

The winter is ending
I miss you (I miss you)
I miss you (I miss you)
If I wait a little longer (if I wait)
If I stay up a few more nights
I’ll go see you (I’ll go see you)
I’ll go pick you up (I’ll go pick you up)

Past the end of this cold winter

Until the spring comes again
Until the flowers bloom again
Stay there a little longer
Stay there


Spring day
BTS
You Never Walk Alone





Thursday, March 23, 2017

..:: 1st Dawter ::..



Menjadi anak perempuan yang pertama dalam sebuah keluarga, tentunya berat tanggung jawabnya. 

Selain bertindak sebagai tulang belakang keluarga, anak pertama juga lahir dengan sifat tegas dan mampu berdikari. tak la mampu sangat. so many things yang aku tak reti even dah 26 tahun

Tidak ada siapa yang tahu bagaimana laluan perjuangannya yang terlihat hebat dan lurus tanpa laluan berliku, namun sebenarnya ada kala menitiskan air matanya sendirian. Dia bertatih berusaha melawan keterbatasan, bersikap tabah mengharungi untung nasib diri. tak tabah mana sangat pun. seriously..

Tiada tempat meminta pertolongan mahupun mengadu nasib, kecuali berbisik dengan dirinya sendiri dan juga mengadu kepada Tuhan yang Maha Esa. tak daknya aku tahan nak simpan semua. aku story jugak dekat mak & few peoples

Tiada tempat meminta-minta, tiada tempat berkeluh kesah yang akan membuatnya tampak lemah. Walau saat dirinya terpaksa meminjam pada teman, hati kecilnya selalu berteriak, “Saya harus cepat berjaya agar boleh membantu orang lain juga." doakanlah rezeki aku dimurahkan untuk bayaq hutang yang berpuluh ribu jumlahnya. ameennn

Ya, berdikari. Dia dibentuk agar menjadi seorang yang berdikari atau dilahirkan secara semula jadi seorang yang berdikari.

Menurut penelitian daripada pakar, anak perempuan pertama berpotensi lebih hebat daripada anak lelaki pertama. Ini kerana, saat anak perempuan pertama merasakan pahitnya kehidupan ketika masih kecil, naluri keibuannya meresap dalam jiwa untuk tidak membiarkan anak-anaknya menderita sepertinya nanti. bukan setakat anak sendiri, insyaAllah anak orang pun aku tak mau torture tak ketahuan hala

Ciri-ciri anak pertama secara asasnya adalah lebih dewasa, bijak, serta memiliki banyak ilmu pengetahuan yang jarang dilontarkan. Dalam hal ini, anak pertama memiliki pola pemikiran yang kritis sehingga daya analisanya sangat bernas. maybe sebab aku bukan purely anak 1st kot that's why aku kurang dewasa, kurang bijak kurang segala kurang yang ada? haha

Kehidupan akan terus menuntut agar terus belajar tentang kehidupan. Jadi, anak pertama lazimnya akan sering melanjutkan pengajian pada tahap yang tertinggi supaya dapat membahagiakan kedua orang tua dan adik-beradiknya nanti. semoga berjaya untuk bahagiakan mereka di dunia & akhirat. aameenn

Duhai anak pertama... titipan ini mungkin boleh membantumu menjadi semakin kuat.


Kejar mimpimu biarpun sendirian
Belajar tentang apapun yang kamu sukai
Teruslah menyayangi keluarga mu meskipun suatu saat kamu akan jauh dari mereka
Hidupkan kebahagiaanmu melalui hobi
Belajar untuk tetap tegar
Semangat, kamu lah jawapan atas semua doa keluargamu
wait for me to come home~


amik dekat sini



Tuesday, March 21, 2017

..:: Born to be love by Allah ::..



Malam ni aku terbaca post sorang hamba Allah
Lelaki
Dia emo pasal ketidak adilan yang berlaku dalam politik kampus
well dia depressed telan perasaan tu sorang-sorang
So dia luahkan dekat FB
Since aku baca tulisan-tulisan dia sebelum ni,
aku pikiaq maybe dia jadi lagutu sebab rasa tersisih
Tak dak so called sahabat dunia akhirat yang enlighten dia
Tapi wallahualam la kut ada dah yang try tapi tak menjadi
Wallahualam

Then aku terdetik dekat hati
jarang jumpa post perempuan yang emo over this thing

Pastu aku online insta
Aku jumpa post2 ni













yeah perempuan selalunya akan emo over this thing

Satu ja nak peringat, cinta antara manusia ni alat ja
bukan matlamat
kalau salah jumpa, takdak jodoh ka cena, usaha lagi
niat kerana Allah,
insyaAllah Allah lapangkan hati
jangan berputus asa tuleh ayat pasrah sampai
boleh buat buku segala

okay tu buku omputih yang takdak faith
kita yang ada faith ni buatla cara ada faith


Hang pun sama pakcik, sudah-sudahla meroyan
anggapla tu mungkin cinta pertama hang yang tak kesampaian
cari cinta baru yang mendekatkan diri hang dengan Tuhan

cinta pertama yang tak menjadi memang menyakitkan
tapi chill la
hidup memang macam ni

Allah takkan jadikan sesuatu tu sia-sia
Kalau betoi hang niat nak beramal kerana Allah,
hang akan let go benda-benda yang lepaih
no matter hang rasa kami ni penunggang agama ka apa

yeah maybe aku merapu nak samakan politik dengan cinta antara ajnabi
tapi pakcik, kalau hang perasan
dua-dua tu pun alat

we are born to be love by Allah
hang duk buka cerita orang sana sini
maki sana sini
apa niat hang?
hang rasa Allah redha ka?

hmm


semoga Allah bagi petunjuk dekat kita wahai pakcik



Sunday, March 19, 2017

..:: I will go to you ::..




Bila hidup rasa tak berapa nak go smoothly
And that kind of moments rasa lama sangat dah jadi
Dan tak nampak kesudahannya lagi
As a normal human being aku akan letih
Bila letih aku emo haha

But that's life kan?
Selagi boleh chill, chill
selagi boleh tahan, tahan
selagi boleh hadap, hadap
Allah ada, so jangan putus asa
Ada ramai lagi yang diuji lagi berat lagi dari aku
I know that

Aku rindu dekat best friend aku
That lonely and cheesy dokkaebi
Yes aku grim reaper
Takkan dokkaebi shinbu pulak

Be strong there!
Himnae!
Nanti ada rezeki aku pi dekat ang








Before I held you, I didn’t know

That the world I was in
Was this bright

I reached you with a small breath of life

It’s a love that called out to me fearlessly

I liked it so much

Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those ordinary moments

In the dark eternity

In that long wait
Like sunshine, you fell down to me

Before I let go of you, I didn’t know

That the world I am in
Was this lonely

Pretty flowers bloomed and withered here

The season of you will never come again

I started to become greedy

I wanted to live with you, grow old with you
Hold your wrinkled hands
And say how warm my life was

It was just one blessing

After that short encounter
You cried like the rain

I wanted to be

Happy for once
But that made you cry

Forget everything and move on

Because I will go to you
When your breath
Calls out to me again

I won’t ever forget

Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those moments that you gave to me

Some day, we’ll meet again

It’ll be the happiest day
I will go to you like the first snow

I will go to you


Thursday, March 16, 2017



                      


























Monday, March 13, 2017

..:: 13th March 1992 ::..




Even if I prefer your stage version rather than your real identity but still we can be friend since we have few similarities~

1) Black is cool, mysterious & evergreen style for us
2) We love our best friend to the max. No one can ever replace them
3) We love cat
4) We are not that friendly with strangers. 
That's why sometimes people say we are arrogant.
5) We are dorky to the max with close ones.
Jenih mudah terhibur & mereng tak cukup tanah.
7) We have one and only little brother 
8) We love to sleep & eat more than everything else
9) Sentimental person, yes we are
10) We love photography (untungla hang ada dslr)




Happy birthday budak~

Hang kira melangkau daulat abang-abang aku
Birthday abang Ameq 7/3 abang Andy 11/3
Tapi birthday ang boleh pulak aku post special entry
pfft