Tuesday, June 27, 2017

..:: We ::..



Assalamualaikum & hye

So semalam tercapaila hasrat mak tam aku yang gigih balek dari Ipoh transit dekat Gurun
and mai Peghelih semata-mata nak cucuh bunga api besau yang bunyi 36 kali katanya tu

Disebabkan terkejut yang amat, maka jiran antarabangsa aku pun 
keluaq beramai-ramai menyaksikan bunga api
sambil mai hantaq semangkuk kambing  masak gaya Pakistan yang baru disembelih
Then brother (or ahjushi to be exact, dia nampak tua bagi aku wakaka)
tu pun dok interview abah aku tanya semua yang ada tu sapa

Mak tam aku confident ja pi speaking dengan dia 
Then teruih dia tanya mak tam aku kerja apa
Dia habaq kata dia belajaq sampai master in law
Dekat Pakistan stay dekat Peshawar
Tak boleh nak berhidup so mai join family dekat Malaysia yang ada ic
Jual karpet

So dia agak impress la mak tam aku cakap just kerja kerani tapi pandai speaking
Then aku pun mencelah

"Orang yang tua-tua di Malaysia selalunya pandai cakap English, they are better than WE."

Semua family aku buat don't know ja melainkan adik aku
Dia toleh and sinis gila ajuk balik aku cakap

"We.."

Ok fine salah aku la kan cakap salah
Salah aku la kan seronok sangat mencelah

Derr aku mencelah sebab adik aku la jugak actually
Boleh dia selamba dia cakap sambil tunjuk ke aku

"Saya study lagi. Degree. Dia ni master juga. Boleh la kawen."

Wadehek la dek oi
Agak-agakla nak jayakan misi kawenkan kakak hang sekali pun

Disebabkan nak tunjuk bahawasanya aku tak malu tersipu-sipu gaya gadis melayu so aku pun tak stay diam
Then aku memalukan diri
wakaka
Sadis gila

Nway Mimie, mohon praktis lebih ok
Rapmon punya English pun way way way better than yours
Korea bukan negara yang memartabatkan English kot
Impress gila tengok speech & interview-interview masa BTS dapat award di billboard
Well who needs justin b & stuff if we got bangtan sonyeondan?
Gaya cakap macam army through and through
Naa.. aku kekal sebagai inspirit
Inspirit yg setia tunggu ultimate bias group dia comeback setahun sekali
Lama kott

Nway, mohon comeback after aku viva
I have lots to catch up seriously
English aku ke laut
Study ke kutub
Paper ke bulan

We.

Sobs






Monday, June 26, 2017

..:: Forever 21 ::..


Assalamualaikum & hye

Yeah kinda late post tho
Alaa hari tu dah wish happy becoming birthday kan
So today happy belated birthday my forever lil bro
abah chu to aira & aryan
the bongsuness yg tetiba dah beso panjang 180 cm sobs







I'm praying the best for you bae
Take care  baby


Salam aidilfitri

Semoga Allah menerima segala amalan baik kita