Tuesday, March 21, 2017

..:: Born to be love by Allah ::..



Malam ni aku terbaca post sorang hamba Allah
Lelaki
Dia emo pasal ketidak adilan yang berlaku dalam politik kampus
well dia depressed telan perasaan tu sorang-sorang
So dia luahkan dekat FB
Since aku baca tulisan-tulisan dia sebelum ni,
aku pikiaq maybe dia jadi lagutu sebab rasa tersisih
Tak dak so called sahabat dunia akhirat yang enlighten dia
Tapi wallahualam la kut ada dah yang try tapi tak menjadi
Wallahualam

Then aku terdetik dekat hati
jarang jumpa post perempuan yang emo over this thing

Pastu aku online insta
Aku jumpa post2 ni













yeah perempuan selalunya akan emo over this thing

Satu ja nak peringat, cinta antara manusia ni alat ja
bukan matlamat
kalau salah jumpa, takdak jodoh ka cena, usaha lagi
niat kerana Allah,
insyaAllah Allah lapangkan hati
jangan berputus asa tuleh ayat pasrah sampai
boleh buat buku segala

okay tu buku omputih yang takdak faith
kita yang ada faith ni buatla cara ada faith


Hang pun sama pakcik, sudah-sudahla meroyan
anggapla tu mungkin cinta pertama hang yang tak kesampaian
cari cinta baru yang mendekatkan diri hang dengan Tuhan

cinta pertama yang tak menjadi memang menyakitkan
tapi chill la
hidup memang macam ni

Allah takkan jadikan sesuatu tu sia-sia
Kalau betoi hang niat nak beramal kerana Allah,
hang akan let go benda-benda yang lepaih
no matter hang rasa kami ni penunggang agama ka apa

yeah maybe aku merapu nak samakan politik dengan cinta antara ajnabi
tapi pakcik, kalau hang perasan
dua-dua tu pun alat

we are born to be love by Allah
hang duk buka cerita orang sana sini
maki sana sini
apa niat hang?
hang rasa Allah redha ka?

hmm


semoga Allah bagi petunjuk dekat kita wahai pakcik



Sunday, March 19, 2017

..:: I will go to you ::..




Bila hidup rasa tak berapa nak go smoothly
And that kind of moments rasa lama sangat dah jadi
Dan tak nampak kesudahannya lagi
As a normal human being aku akan letih
Bila letih aku emo haha

But that's life kan?
Selagi boleh chill, chill
selagi boleh tahan, tahan
selagi boleh hadap, hadap
Allah ada, so jangan putus asa
Ada ramai lagi yang diuji lagi berat lagi dari aku
I know that

Aku rindu dekat best friend aku
That lonely and cheesy dokkaebi
Yes aku grim reaper
Takkan dokkaebi shinbu pulak

Be strong there!
Himnae!
Nanti ada rezeki aku pi dekat ang








Before I held you, I didn’t know

That the world I was in
Was this bright

I reached you with a small breath of life

It’s a love that called out to me fearlessly

I liked it so much

Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those ordinary moments

In the dark eternity

In that long wait
Like sunshine, you fell down to me

Before I let go of you, I didn’t know

That the world I am in
Was this lonely

Pretty flowers bloomed and withered here

The season of you will never come again

I started to become greedy

I wanted to live with you, grow old with you
Hold your wrinkled hands
And say how warm my life was

It was just one blessing

After that short encounter
You cried like the rain

I wanted to be

Happy for once
But that made you cry

Forget everything and move on

Because I will go to you
When your breath
Calls out to me again

I won’t ever forget

Watching over you, my heart fluttering
Even when I was ridiculously jealous
All of those moments that you gave to me

Some day, we’ll meet again

It’ll be the happiest day
I will go to you like the first snow

I will go to you


Thursday, March 16, 2017